Οικονομικό Βοήθημα Πανεπιστημίου Κύπρου

Φοιτητές με οικονομικά προβλήματα μπορούν να αποταθούν για καθοδήγηση και βοήθεια στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης.  Κάθε χρόνο αριθμός φοιτητών ενισχύεται οικονομικά από το Ταμείο του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών  του Πανεπιστημίου Κύπρου και από άλλα εξωτερικά ταμεία μετά από εισήγηση του Σωματείου.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση για οικονομική βοήθεια από το Σωματείο και άλλους φορείς μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης.  Οι αιτήσεις υποβάλλονται κάθε Οκτώβριο, μετά από σχετική ανακοίνωση στις πινακίδες ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Είναι ανησυχητικά μεγάλος ο αριθμός των συμφοιτητών μας που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να αφιερωθούν όσο χρειάζεται στις σπουδές τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές τις κακές επιδώσεις, την αποτυχία σε μαθήματα ή ακόμα και την αποχώρησή τους από το Πανεπιστήμιο.

Καταλυτικό ρόλο θα πρέπει να παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις το Σωματείο Ευημερίας. Το Σωματείο, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τη δράση, ακόμα απέχει πολύ από αυτό που όλοι θα θέλαμε.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. προτείνουμε τα εξής:

α) περαιτέρω αναθεώρηση των κριτηρίων του Σωματείου με στόχο να γίνουν πιο ακριβοδίκαια

β) αναζήτηση και άλλων πόρων που θα μπορούσαν να στηρίξουν το γραφείο και να μεγαλώσουν τον αριθμό των φοιτητών που στηρίζει

γ) στενή συνεργασία του γραφείου με το γραφείο Σταδιοδρομίας, ούτως ώστε να δίνεται καταλυτική προτεραιότητα στους άπορους φοιτητές στις θέσεις εργασίας εντός Πανεπιστημίου

δ) ποσό από το ταμείο Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να παραχωρείτε στο Σωματείο Ευημερίας για την ενίσχυση περισσότερων φοιτητών.