Κινητοποίηση της ΠΟΦΕΝ, για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Νοεμβρίου, η κινητοποίηση της ΠΟΦΕΝ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κυπριακά νοικοκυριά, η αύξηση του κόστους ζωής, τα δυσβάστακτα ενοίκια, τα κόστη γύρω απο τις λοιπές ακαδημαϊκές ανάγκες, οι μειώσεις στα εισοδήματα της πλειοψηφίας του λαού μας, είναι απόρροια των πολιτικών που επικρατούν στην Κύπρο της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η αλλαγή των κριτηρίων στη Κρατική Φοιτητική Μέριμνα, αλλά και η ενίσχυση του προϋπολογισμού, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην στήριξη ακόμη περισσότερων φοιτητών οι οποίοι το έχουν ανάγκη. Παράλληλα στόχος είναι και οι υφιστάμενοι δικαιούχοι να ενισχυθούν περαιτέρω.

Η κινητοποίηση να ξεκαθαρίσουμε πως έγινε με σκοπό στο να υπάρξει επιτέλους θετική και ουσιαστική ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Την στιγμή άλλωστε που οι αποκοπες τα τελευταία 6 χρόνια στην Φοιτητική Μέριμνα έφτασαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ και η άρνηση για την άμεση βελτίωση των υφιστάμενων κριτηρίων, στερούν την φοιτητική μέριμνα από οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξη του κράτους.

Τελος καταδικαζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός πως η ακαταρτιστη ΦΕΠΑΝ, έλαμψε δια της απουσίας της και πάλι από την σημερινή κινητοποίηση.