Εκδήλωση Καταδίκης του Ψευδοκράτους και Μνήμης και Τιμής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συμφοιτήτριες/τες σας ενημερώνουμε πως οι επίσημες Αντικατοχικές Εκδηλώσεις καταδίκης του Ψευδοκράτους και οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φέτος θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 18 Νοεμβρίου.

Η Σύγκλητος με απόφαση της απευθύνει έκκληση στα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού όπως τις ημερομηνίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι δύο εκδηλώσεις να μη διεξάγονται εξετάσεις.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές όπως δηλώσουν και φέτος μαζικό παρών για να καταδικάσουν το παράνομο Ψευδοκράτος, στέλνοντας παράλληλα τα σωστά μηνύματα και δείχνοντας θέληση για πραγματική λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Μπροστά στη στασιμότητα και στις τελευταίες εξελίξεις που επικρατούν στο Κυπριακό, η λύση επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Αυτή η λύση αποτελεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και μια αδιαίρετη κυριαρχία.

Παράλληλα 46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973, αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες της αντίστασης που έδωσαν και την ζωή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη Χούντα των Αθηνών. Εκατοντάδες φοιτητές μαζί με τους μαθητές οφείλουν να πορευθούν και φέτος στη πορεία μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία καταθέτοντας ψήφισμα τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες όπως συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει και φέτος η ΠΟΦΕΝ μαζί με τη ΠΣΕΜ, καταδικάζοντας την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους και τιμώντας την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.