Εκλογές Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Κύπρου

Τολμάμε να ονειρευόμαστε καθημερινά!
Τολμάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, μια δραστήρια και καταρτισμένη Φοιτητική Ένωση, ένα καλύτερο αύριο!

Στις 19 του Μάρτη στηρίζουμε τη φωνή που διεκδικεί ένα αλλιώτικο Πανεπιστήμιο, προσανατολισμένο στους φοιτητές και στις πραγματικές ανάγκες τους!

Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει, θέλει να αλλάξει, ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ! |

Διεκδικούμε:

1.Διαδρομές Λεωφορείων

Οι διαδρομές των Λεωφορείων είναι αναγκαίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι με την ενίσχυση των διαδρομών των λεωφορείων θα αμβλυνθεί τόσο το στεγαστικό ζήτημα όσο και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσής.

Παράλληλα πολλοί είναι οι συμφοιτητές μας που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία ως μέσο μετακίνησης από και προς το Πανεπιστήμιο αλλά και ανάμεσα στα δύο κτήρια του Πανεπιστημίου.

2.Φοιτητική Ταυτότητα ΟΝΕΚ και Πανεπιστημιακή Κάρτα

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η φοιτητική ταυτότητα του Πανεπιστήμιού Κύπρου δεν παρέχει οποιεσδήποτε διευκολύνσεις πέραν από τη χρήση εντός του Πανεπιστημίου.

Παγία θέση μας η αναβάθμιση της και η ταυτόχρονη έκδοση της Φοιτητικής Ταυτότητας του Ο.ΝΕ.Κ. Η φοιτητική κάρτα του Ο.ΝΕ.Κ. παρέχει αρκετές διευκολύνσεις και εκπτώσεις που θα βοηθήσουν τους φοιτητές.

3.Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός

Δυστυχώς όπως και στη περίπτωση με τα βιβλία έτσι και σε αυτή τη περίπτωση, οι φοιτητές δαπανούν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών τους ( ΕΠΑ, ΑΡΗ, Ιατρική σχολή).

Παράλληλα εδώ και δυο χρόνια έχουν μειωθεί τα φύλλα εκτύπωσης από 400 σε 200 ανά εξάμηνο. Επιπρόσθετα, απουσιάζουν από τη βιβλιοθήκη λογισμικά, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών, και τα οποία υπάρχουν μόνο στα εργαστήρια που βρίσκονται εκτός της Πανεπιστημιούπολης, όσον αφορά τη Πολυτεχνική Σχολή, και σε αυτά της Θετικής Επιστημών υπάρχουν ώρες που γίνονται μαθήματα.

4.Κέντρο Υγείας Πανεπιστημίου Κύπρου

Στο Πανεπιστήμιο μας υπάρχει Κέντρο Υγείας το οποίο δυστυχώς περιορίζει τη λειτουργία του μόνο ως Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο κυρίως προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε φοιτητές, από διδακτορικούς φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου και από επαγγελματία Ψυχολόγο.

Ζητούμε την άμεση μετατροπή του κέντρου σε σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας.

5.Περιβάλλον – Κλιματική Καταστροφή

Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που ακούμε καθημερινά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους καθώς ο πλανήτης ο οποίος ζούμε εδώ και χρόνια εκπέμπει SOS και που δυστυχώς σε παγκόσμια κλίμακα, οι ισχυροί θέτουν τη κεδροφορία τους πάνω από την ανάγκη αλλαγής πρακτικών για την επιβίωση του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

6.Υλοποίηση Συνεργατικού Βιβλιοπωλείου

Στη δική μας αντίληψη, η παροχή των καταλλήλων εγχειρίδιων για τους φοιτητές θα έπρεπε να ήταν δωρεάν. Το κόστος των βιβλίων είναι δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για την αγορά βιβλίων. Μέχρι όμως να δημιουργηθούν οι συνθήκες για όσα έπρεπε να ήταν αυτονόητα, συνεχίζουμε για την υλοποίηση του Συνεργατικού Φοιτητικόυ Βιβλιοπωλείου.

Η ίδρυση Συνεργατικού Φοιτητικού Βιβλιοπωλείου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτέλεσε εισήγηση της Προοδευτικής Κ.Φ. , η οποία και υιοθετήθηκε από τη Φ.Ε.ΠΑΝ και έγινε αποδεκτή από τις Πανεπιστημιακές Αρχές, μετά από πολύχρονους αγώνες.