Εκλογοαπολογιστηκή Γενική Συνέλευση Τ.Ο. Πανεπιστημίου Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής Κ.Φ. του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η απερχόμενη ηγεσία προέβη σε απολογισμό και εκτίμηση της χρονιάς που μας πέρασε, θέτοντας τους νέους στόχους για τη συνέχιση του αγώνα τον οποίο διεξάγει η παράταξη της Αριστεράς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Προοδευτική Κ.Φ. οφείλει μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και με τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει εντός του Πανεπιστημίου αλλά και έξω στην κοινωνία, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έρχονται αντιμέτωποι με τις νεοφιλελεύθερες και αντινεανικές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ που εδώ και 9 χρόνια αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας αλλά και το δικαίωμα μας στη μόρφωση!

Στη Γενική Συνέλευση έγινε εκτενής πολιτική ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις από τον συν. Γενικό Γραμματέα της ΕΔΟΝ Σεβήρο Κούλα. Αρχικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στο Ουκρανικό ζήτημα οπού έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Οι δραματικές εξελίξεις που συντελούνται στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά και την εισβολή της Ρωσίας, έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες ανθρώπινες αλλά και υλικές απώλειες. Είναι ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά πως τα κύρια θύματα τέτοιων εξελίξεων για την πραγμάτωση ιμπεριαλιστικών σχεδίων, είναι οι ίδιοι οι λαοί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ακρίβεια που δυστυχώς ταλανίζει τους τελευταίους μήνες την κοινωνία μας. Ενώ οι τιμές στα τρόφιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα έχουν εκτοξευθεί, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα αλλά αρνείται κιόλας, αδιαφορώντας παντελώς για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πλειοψηφία των νοικοκυριών. Επιπρόσθετα δεν θα μπορούσαμε σε αυτό το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία να μην ξανά θυμίσουμε ότι αυτός ο τόπος χρειάζεται προοδευτική αλλαγή για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση και τις πολιτικές τους γιατί αυτός ο τόπος και ειδικά η νεολαία του αξίζει κάτι καλύτερο. Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες στην Κύπρο είναι αβέβαιες, τα εισοδήματα της πλειοψηφίας του λαού μας συνεχίζουν να συρρικνώνονται και ο λαός μας φτωχοποιείται.

Επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους τα στελέχη της Προοδευτικής Κ.Φ. τα οποία αποφοιτούν για την φετινή χρονιά οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι η προσφορά τους θα συνεχιστεί από άλλο κομμάτι του κινήματος.

Τέλος η Γενική Συνέλευση εξέλεξε την νέα Τοπική Επιτροπή η οποία αποτελείται από 49 συναγωνίστριες/ες. Στην συνέχεια η Τοπική Επιτροπή εξέλεξε στην θέση του Τοπικού Γραμματέα τον Μάριο Χατζηηλία και στις θέσεις των Κεντρικών Οργανωτικών την Ελένη Σιαμπτάνη, την Μαρία Γεωργίου και την Ιωάννα Χρυσοβιτσιώτη.