Προβλήματα Εγγραφών για Νεοεισερχόμενους Φοιτητές με την Β΄ Κατανομή

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου, θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την απογοήτευση μας για την διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος τόσο για τους Υποψηφίους για την Β’ κατανομή όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα με την κράτηση θέσης και τις εγγραφές στα μαθήματα των νεοεισερχομένων φοιτητών.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι έχουμε γίνει δέκτες δεκάδων παραπόνων από φοιτητές αλλά και από γονείς για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Δυστυχώς οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουν επαληθευθεί με τον πιο έντονο τρόπο. Η σημερινή διαδικασία αποτέλεσε προβληματική, αφού ήδη οι φοιτητές που εξασφάλισαν θέση με τη Β΄ Κατανομή ταλαιπωρήθηκαν αρκετά με την εγγραφή τους, αλλά και θα ταλαιπωρηθούν στη προσπάθεια εξεύρεσης διαμερίσματος.

Καλούμε έστω και στην υστάτη τις Πρυτανικές Αρχές όπως μεριμνήσουν καλύτερα τη διαδικασία των εγγραφών και να δώσουν παράταση, καθώς η σημερινή εμπειρία αποδεικνύει ότι το ωράριο που έχει ανακοινωθεί δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των φοιτητών.