Συνάντηση με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων της Παράταξης μας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας. Ο Πρύτανης μας ενημέρωσε εκτενώς για την πορεία που ακολουθεί το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα οι Τεχνικές Υπηρεσίες για την ανέγερση της Β’ Φάσης εστιών. Η διαδικασία σύμφωνα με τον Πρύτανη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία σχεδιασμού των εγγράφων.

Επιπρόσθετα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την ανέγερση της Πολυτεχνικής Σχολής που κανονικά θα έπρεπε να παραδοθεί το Μάιο του 2019, αλλά δυστυχώς η ανέγερση θα καθυστερήσει κι άλλο.

Επίσης επαναφέραμε το ζήτημα για το Συνεργατικό Φοιτητικό Βιβλιοπωλείο, για το οποίο ο Πρύτανης δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα και θα συζητήσουμε εκ νέου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τέλος συζητήσαμε σχετικά με το Σωματείο Ευημερίας, για το οποίο δυστυχώς φαίνεται ότι το κονδύλι που διαθέτει το Πανεπιστήμιο για το εν λόγω Σωματείο δεν είναι επαρκές. Δυστυχώς αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον η ενίσχυση του ως επί το πλείστον προερχόταν από ιδιωτικές προσφορές.

Κοινός τόπος με τον Πρύτανη αποτελεί το ότι πρέπει να βρούμε άμεσα τρόπους, ούτως ώστε να το ενισχύσουμε επαρκώς προκειμένου να είναι σε θέση να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Για ακόμα μια φορά διατρανώσαμε τη θέληση μας για ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, αλλά και που θα εξελίσσεται ακαδημαϊκά.

Εν κατακλείδι, είναι με ικανοποίηση που διαπιστώσαμε ότι ο Πρύτανης ακούει και αφουγκράζεται τις απόψεις μας, ενώ κάποιες από αυτές φαίνεται να τις συμμερίζεται και ο ίδιος.