Τελετές Αποφοιτήσης Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2019-2020

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Σύγκλητο, γύρω από το θέμα της μη πραγματοποίησης των Τελετών Αποφοιτήσεως για τη Ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, και τις αντιδράσεις που το γεγονός αυτό προκάλεσε, δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε επί του συγκεκριμένου θέματος.

Παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της επιστολής που αποστείλαμε στη Φ.Ε.ΠΑΝ, όσον αφορά την τοποθέτηση επί του θέματος στη Σύγκλητο :

Βασιζόμενοι στο αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει και την έγνοια σας όσον αφορά τα φοιτητικά δρώμενα, σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή αναφορικά με τις τελετές φοίτησης και την μη πραγματοποίηση τους με φυσική παρουσία.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το θέμα αυτό αναλύθηκε στην προηγούμενη συνεδρία της Συγκλήτου και κατανοούμε τους λόγους, για τους οποίους οι τελετές αποφοίτησης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της καλοκαιρινής περιόδου.

Αναλογιζόμενοι ότι πρόκειται για ζήτημα υγείας, ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που επιβάλλει τον περιορισμό των 150 ατόμων δεν μπορεί να παρακαμφθεί, καθώς και τις οποιεσδήποτε άλλες δυσκολίες έχουν αναλυθεί όσον αφορά το υπό συζήτηση θέμα, κατανοούμε τους λόγους που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση των τελετών αποφοίτησης με φυσική παρουσία.

Εντούτοις, όπως ήδη γνωρίζετε, οι τελειόφοιτοι φοιτητές κάθε χρόνο αναμένουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την τελετή αποφοίτησης, καθώς και οι οικογένειες τους. Ως φυσικό επακόλουθο η πιθανή απόφαση μη πραγματοποίησης των τελετών αποφοίτησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα φοιτητών, οι οποίοι δικαιολογημένα θέλουν οι τελετές αποφοίτησης όπως πραγματοποιηθούν, με φυσική παρουσία.

Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε από εσάς, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι τελετές αποφοίτησης το μήνα Σεπτέμβριο, αν και εφόσον το επιτρέπουν οι καταστάσεις.