Συνάντηση Προοδευτικής Κ.Φ. Πανεπιστημίου Κύπρου με υπεύθυνο Ταμείου Αλληλεγγύης Νεόφυτου Χανδριώτη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου συνάντηση εκπροσώπων της παράταξης μας με τον κ. Άκη Σωφρονίου, γραμματέα του Ταμείου Αλληλεγγύης «Νεόφυτος Χανδριώτης».Αρχικά, ενημερωθήκαμε για την λειτουργία και το έργο του ταμείου, του οποίου ο ρόλος υπενθυμίζουμε ότι είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φοιτητών ένεκα σοβαρών ιατρικών προβλημάτων.

Το ταμείο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 2016, λόγω του ότι αρκετοί φοιτητές που αντιμετώπιζαν σοβαρά ιατρικά προβλήματα δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανήμποροι. Κάθε φοιτητής ανά ακαδημαϊκό έτος καλείται να συνεισφέρει το ποσό των 30 ευρώ (με εξαίρεση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος που το ποσό μειώθηκε στα 20 ευρώ ένεκα της πανδημίας), ενώ το πόσο διαφοροποιείται για τους φοιτητές ιατρικής για σκοπούς πρακτικής άσκησης.

Αναφορικά, με τα email που στάλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούν σε οφειλές στο ταμείο, το ποσό πρέπει να αποπληρώσουν μόνο όσοι κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς δεν πλήρωσαν το ποσό των 20 ευρώ. Ο κάθε φοιτητής μπορεί να ελέγξει την κατάσταση πληρωμής του στη σχετική πλατφόρμα. Ενώ όποιος φοιτητής θα ήθελε να αιτηθεί βοήθεια μπορεί να βρει τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ταμείου αλληλεγγύης (https://www.ucy.ac.cy/…/general…/oikonomiko-voithima).

Θέση μας είναι πως το ταμείο πρέπει να αποτελεί στήριγμα του Σωματείου Ευημερίας όπως είχε συμβεί και το 2019, μετά από παρέμβαση της παράταξης μας. Χαιρετίζουμε τη συμβολή των φοιτητών όσον αφορά τη στήριξη των συμφοιτητών μας, αλλά θεωρούμε πως το ταμείο καλύπτει τα κενά για τα οποία θα έπρεπε να προνοεί η ίδια η πολιτεία.

#proodeftikiucy#synantiseis#ucy