ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠΕ

Την ερχόμενη Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώσαμε χθες, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των φοιτητών και των φοιτητριών του ΚΠΕ. Η Γενική Συνέλευση διεξάγεται μετά και από την συγκέντρωση φοιτητών που πραγματοποιήσαμε για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φοιτητών και των φοιτητριών του τμήματος, στην οποία φάνηκε ότι η φοιτητική κοινότητα τάσσεται υπέρ της μετεξέλιξης. Έτσι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, με την δύναμη που τους δίνει το καταστατικό της Φ.Ε.ΠΑΝ, μάζεψαν υπογραφές από το 1/3 των φοιτητών του τμήματος, οι οποίοι ζητούν διεξαγωγή Συνέλευσης για να αποφασιστεί το πλαίσιο γύρω από το οποίο οι άμεσα επηρεαζόμενοι θα θέσουν τις απόψεις τους για τη δημιουργία ξεχωριστών τμημάτων.

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ της μετεξέλιξης του ΚΠΕ, καθώς δεν πρόκειται για μια συζήτηση που ξεκίνησε ούτε χθες, ούτε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, αλλά για μια προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια.

Αναγνωρίζοντας εξ αρχής, πως διάφοροι καλοθελητές, θα χαρακτηρίσουν τις ενέργειες μας ψηφοθηρικές, τους ενημερώνουμε πως όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν σε επαφή με όλες τις παρατάξεις που έχουν εκπροσώπους στο Τμήμα του ΚΠΕ, και για τη συγκέντρωση φοιτητών, όσο και για τη διαδικασία μαζέματος των υπογραφών, καλώντας τους να συστρατευτούν μαζί μας. Εξάλλου, από πλευράς μας, ζητήσαμε τις θέσεις τους, για να συνδιαμορφώσουμε μαζί το ψήφισμα που θα κατατεθεί ενώπιον των φοιτητών και των φοιτητριών.

Μετά από τη συλλογή τον απαιτούμενων υπογραφών για τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης, προωθήσαμε το ψήφισμα μας και ζητήσαμε  από τις άλλες παρατάξεις να μας στείλουν τα δικά τους πλαίσια για βρούμε κοινές συνισταμένες και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επανέναρξη των συζητήσεων για την μετεξέλιξη του τμήματος, καθορίζοντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Στην τελική όμως ποιοι θέτουν τις δικές τους σκοπιμότητες πάνω από την ουσιαστική ανάγκη για μετεξέλιξη του τμήματος;

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία, ουδέ ποτέ συνεργάστηκε. Εκτός από το ότι δεν ένιωσε την ανάγκη να παρευρεθεί στην ανοικτή συγκέντρωση και εκτός του ότι καθυστέρησε να μας αποστείλει το πλαίσιο της, όταν το διαβάσαμε διαπιστώσαμε μια σειρά από μεθοδευμένες προσπάθειες για καταστρατήγηση του αναφαίρετου δικαιώματος των φοιτητών να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να αποφασίσουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ για το μέλλον τους. Με λίγα λόγια,

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!!

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στο πλαίσιο της η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία διατυπώνει πως κόπτεται και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των φοιτητών του ΚΠΕ, προτείνει όπως μεταφερθεί η συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΦΕΠΑΝ, κάτι το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από κοροϊδία, καθώς η Φ.Ε.ΠΑΝ, όντας ακατάρτιστη, δεν συνεδριάζει πάρα μόνο για λειτουργικά ζητήματα. Η πρόταση αυτή της Φ.Π.Κ. δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια κεκαλυμμένη προσπάθεια για να βάλουν ταφόπλακα στη συζήτηση!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ενώ εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε το ζήτημα, η Φ.Π.Κ. προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο, να στερήσει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες το δικαίωμα να θέσουν την άποψη τους, κάτι το οποίο γίνεται ολοφάνερο όταν από τη μια η Προοδευτική μαζί με τους φοιτητές πραγματοποιούν ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο, παίρνουν αποφάσεις και τις υλοποιούν, ενώ από την άλλη, η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κλείσει την συζήτηση.

Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα ασχοληθούμε άλλο με αυτούς, πως μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματος, θα δώσουμε το δίκαιο αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Εξάλλου η ιστορία γράφεται με τους παρόντες.

Για όλα όσα προαναφέρθηκαν λοιπόν, αλλά και για πολλά περισσότερα, στις 6 Φεβρουαρίου, να μην λείπει κανείς από τη Συνέλευση, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλες και όλους!